Valašské Meziříčí trochu inak...
26.apr. 2025

        Vydajte sa s nami do jedného z najvýznamnejších kultúrnych centier, ktoré tvorí vstupnú bránu do Beskýd a Vsetínskych vrchov. Valašské Meziřičí je mesto s osobitým folklórom, tradíciami i remeslami.

Program Valašské Meziříčí trochu inak… 

Odchod Z Bratislavy o 7:00 hod.

        Výlet “ Valašské Meziříčí trochu inak“ začneme exkurziou v Moravskej gobelínovej manufaktúre. Tá vznikla vo Valašskom Meziříčí v roku 1898 ako prvá gobelínová škola. Odvtedy v nej boli vytvorené mnohé vzácne „kúsky“ (napríklad aj opona pražského Národného divadla). Je to jediná dielňa svojho druhu na Morave i v Sliezsku. Počas prehliadky uvidíme historické, ale stále funkčné tkáčske vybavenie. Prácu v manufaktúre si budeme môcť sami vyskúšať. Zážitok, ktorý určite stojí za to!

        Atraktívna bude i naša druhá zastávka – Zámok Kinských, ktorý len nedávno prešiel rozsiahlou rekonštrukciou. Zámok je sídlom Múzea regiónu Valašské Meziříčí, ktoré navštívime.

      Na záver výletu “ Valašské Meziříčí trochu inak“ zavítame do zážitkového múzea mäsiarstva. A zážitok to veruže bude. Nielenže sa dozvieme všetko o tradičnej valašskej zabíjačke, uvidíme film o tradičnom mäsiarskom remesle, ale potešíme aj naše chuťové bunky ochutnávkou typických regionálnych mäsových a údených výrobkov a smäd uhasíme pivom z miestneho minipivovaru. Príchod do Bratislavy do 20:00.

CELKOVÁ CENA ZÁJAZDU:
37 € / os.

Termín: 26.apr. 2025

Cena zahŕňa:

dopravu, sprievodcu, poistenie CK proti insolventnosti.

Cena nezahŕňa – vstupy:

  • Moravská gobelínová manufaktúra: KČ 80,- / jednotne
  • Zámok Kinských: KČ 130,- / dospelá osoba; KČ 70,- / senior, ZŤP
  • Zážitkové múzeum mäsiarstva s ochutnávkou: KČ 200,- / jednotne